Koreawissenschaftliche Tage Wien 2017

am 24. November. 2017, Koreanologie Uni Wien

Wie jedes Jahr findet auch heuer die Tagung "Koreawissenschaftliche Tage" an der Koreanologie Wien statt.

Die Vortragenden freuen sich auf zahlreiche Zuhörer und Besucher. Vielfältige Vorträge aus dem Bereich Literatur, Sprache, Religion und Politik werden an dem Tag präsentiert.

Vorträge:

Alexander FEDOTOFF (Sofia): On the Three Legged Crow in Korea

Rainer DORMELS (Vienna): A Construction of a "Yun hui, Transliterated and Glossed" based on the Sasǒng-t'onghae

Anastasia GURYEVA (St. Petersburg): Current Issues in Poetical Word of South Korea in 21th Century (in Relation with Literary Tradition)

Maria SOLDATOVA (Moscow): Development of new types of novel in Korean Literature in the first quarter of the 20th Century

Alexandra SCHIEFERT (Vienna): The Nogeun-ri Massacre in July 1950 and ongoing controversies surrounding the incident (abgesagt)

Eunyeong YANG (Vienna): K-Pop-Idol-Group Performance의 동아시아 전통극 요소

Marek ZEMANEK (Prague): Buddhist Ceremonies in Premodern and Contemporary Korea

Ekaterian POKHOLKOVA (Moscow): Comparative Analysis of Punctuation Norms in South and North Korean Variants of the Language